TR EN

Eryılmaz CPA - İnternet - playstation cafe şirket kuruluş maliyeti / 2023-09-07

İnternet - playstation cafe Şirketi Kurmak Ve Maliyetleri

 

 

İnternet - playstation cafe sektöründe şirket kurmak isteyen kişilerin, cevabını merak ettiği pek çok soru bulunmaktadır. Bu sorulardan bazıları şunlardır;

 

    “ İnternet - playstation cafe şirketi nasıl kurulur, İnternet - playstation cafe şirket kuruluş maliyeti ne kadar, İnternet - playstation cafe şirket kuruluş giderleri nelerdir , sanal adreste İnternet - playstation cafe şirketi kurulabilirmi, İnternet - playstation cafe şirketi kuruluş adımları, İnternet - playstation cafe şirketinin aylık giderleri nelerdir İnternet - playstation cafe şirketi aylık muhasebe ücreti ne kadar, home ofiste İnternet - playstation cafe şirket kuruluşu nasıl yapılır, İnternet - playstation cafe limited şirket kuruluş maliyeti nedir, İnternet - playstation cafe, İnternet - playstation cafe anonim şirket kuruluş maliyeti ne kadar , tek kişi internet - playstation cafeşirketi kurabilir mi ??? “

 

İnternet - playstation cafe şirketinin kuruluş süreçleri ve maliyetleri hakkında bunlar ve benzeri soruların cevaplarını arayan girişimcilerden biriyseniz, bu sayfada yer alan bilgilerin sizlere yol göstermesi ve ticari faaliyetlerinizde fayda sağlamasını umarız.

 

İnternet - playstation cafe şirketi kurarken aşağıda belirttiğimiz süreçleri dikkate almanız, şirket kuruluş işlemlerinizin daha sağlıklı ve sorunsuz şekilde tamamlanmasına katkı sağlayacaktır.

 

Diğer yandan, Türkiye vergi mevzuatı değişken bir yapıdadır ve her gün yeni kanunlar hayatımıza girmektedir.  Bu nedenle, İnternet - playstation cafe şirketi kurmaya karar verdiğinizde, yasal yönetmelikler çerçevesinde bazı değişikliklerin olabileceğini belirtmekte fayda olacaktır.

 

 

 

İNTERNET - PLAYSTATİON CAFE ŞİRKETİ NASIL KURULUR ?

 

1. İnternet - playstation cafe şirketim için hangi şirket türü daha uygun ?

 

İnternet - playstation cafe şirketi kurmayı düşünüyorsanız öncelikle, kurulacak şirketin yasal türüne karar vermelisiniz. İnternet - playstation cafe faaliyetleri için şahıs şirketi veya daha prestijli olan sermaye şirketlerinden birini (limited şirket, anonim şirket) tercih edebilirsiniz. 

 

İnternet - playstation cafe sektörü için şahıs şirketleri, çoğunlukla, düşük maliyetli olması sebebiyle, çok küçük ölçekli şirketler tarafından tercih edilmektedir.İnternet - playstation cafe sektörü için şahıs şirketinin avantajı, kuruluş maliyetinin düşük olması ve kolay kapatılabilmesidir.  Dezavantajı ise, gelir arttıkça vergi oranının artmasıdır.

 

İnternet - playstation cafe sektörü için sermaye şirketleri ise, çoğunlukla, sabit vergi oranlı olması ve daha prestijli olması sebebiyle, orta ve büyük ölçekli şirketler tarafından tercih edilmektedir.

 

(Sabit vergi oranlı ne demek ? ; Sermaye şirketlerinde elde edilen kar üzerinden alınacak gelir vergisinin oranı sabittir. Gelir ne kadar olursa olsun bu oran değişmez.  Buna karşın şahıs şirketlerinde ; net kar arttıkça gelir vergisi oranı kademeli olarak %40’a kadar artmaktadır. )

 

İnternet - playstation cafe sektöründe faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli şirketlerin çok büyük çoğunluğu bu nedenle sermaye şirketlerini tercih etmektedir.  Ek olarak, pek çok küçük şirketin ‘de, daha prestijli olduğu için sermaye şirketlerini tercih ettiği görülmektedir.

 

 

 

2. İnternet - playstation cafe şirketi kurmak için işyeri kiralamak şart mı ?

 

    İnternet - playstation cafe sektöründe şirket kurmak için, bir işyeri adresine ihtiyaç vardır. Türkiye deki kanunlara göre, yasal bir adres olmadan şirket kuruluşu yapılamamaktadır.

 

       Eğer ticari faaliyetleriniz için fiziki bir işyerine ihtiyacınız yok ise, faaliyetlerinizle uyumlu olması koşuluyla sanal iş adresi kiralayabilir veya evinizin bir odasını home ofis kullanarak internet - playstation cafeşirketinizin kuruluşunu yapabilirsiniz.

 

Kendi evimi home ofis Olarak İnternet - playstation cafe şirketi kurmak için kullanabilirmiyim 

 

      İnternet - playstation cafe faaliyetleriniz için fiziki bir işyerine ihtiyacınız yok ise , faaliyetlerinize uygun olması koşuluyla, kendi evinizi home ofis adres olarak kullanabilir ve İnternet - playstation cafe şirketi kurabilirsiniz. 

 

Sanal Adreste İnternet - playstation cafe şirketi kurabilirmiyim ? 

 

       Fiziki bir işyeriniz yok ise, İnternet - playstation cafe faaliyetleriniz için uygun maliyetlerle sanal ofis adresi kiralayabilir ve yasal iş adresi olarak kullanabilirsiniz . İnternet - playstation cafe şirketlerinin sanal iş adresi kullanımı için yasal bir kısıtlama bulunmamaktadır. 

 

 


3. İnternet - playstation cafe şirketi kurmak için Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ile çalışmak zorunlu mu ?

 

    İnternet - playstation cafe şirketinizin kuruluşu ve şirketin muhasebe süreçleri için , işinde yetkin olan, tecrübeli bir mali müşavir ile anlaşma sağlamalısınız. 

 

    Kanunlarımıza göre, şirketlerin vergi beyannamelerinin hazırlanması ve gönderilmesi için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) yetkilendirilmiştir. SMMM olmadan, aylık ve dönemsel vergi beyannameleri gönderilememektedir.  Bu yönüyle bakıldığında , SMMM ile çalışmak yasal bir zorunluluktur.

 

   ÖNEMLİ ; Tüm şirketlerin, hiç faaliyeti olmasa bile, aylık vergi beyannamelerini göndermeleri yasal bir zorunluluktur. Bir SMMM ile anlaşma sağlamayan ve aylık vergi beyannamelerini göndermeyen firmalara, maliyeden her ay yaklaşık 7.000 TL - 8.000 TL (2023 verilerine göre) civarı ceza kesilmektedir. 

 

    Ek olarak ; İşinde yetkin ve tecrübeli bir SMMM,  İnternet - playstation cafe şirketinizin kuruluş ve yasal prosedürlerinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Şirketinizin hızlı ve sorunsuz kurulmasını aracılık etmekle birlikte,  muhasebe ve yasal işlemler konusunda size rehberlik edecek, işinizi mali risklere karşı koruyacaktır.

 

 

4. İnternet - playstation cafe şirketi mali müşavir muhasebe ücretleri ne kadar ?

 

Mali müşavirlik muhasebe servis ücretleri her firma için aynı değildir.

 

      Şirketin büyüklüğü, işçi sayısı, aylık fatura sayısı,  aylık ithalat & ihracat sayısı, banka işlem sayısı, yazarkasa-pos cihazı kullanımı, şube sayısı , e-fatura kullanımı, e-defter kullanımı gibi kriterlere göre her firmaya özel belirlenmektedir.

 

İnternet - playstation cafe firmanız için güncel muhasebe ücretini öğrenmek için, teklif isteyebilirsiniz.

 

 

5. İnternet - playstation cafe Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?

 

   İnternet - playstation cafe şirketi kurmak için gerekli belgeler ; 

 

-Şirket kurucusunun/kurucuların kimlik fotokopisi
-3 adet fotoğraf
-İşyeri kira sözleşmesi

 

   İlk etapta bu belgeleri ilettiğinizde şirket kuruluş işlemlerinizi başlatıyoruz. Birkaç gün içinde şirketinizin kuruluş işlemlerini yapıyoruz. .

 

 

6. İnternet - playstation cafe Şirketi Kuruluşu Toplam Maliyet Ne Kadar ?

 

   İnternet - playstation cafe şirketinin kuruluş masrafları, şirketin yasal türü , ortak sayısı, yabancı ortak olup olmaması, yabancı ortak var ise Türkçe bilmesi,  işyerinin kirası, işçi sayısı gibi kriterlere göre değişmektedir.

 

     2023 yılı verilerine göre şirket türleri bazında, şirket kuruluş maliyetleri, yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir 

 

6.1 - İnternet - playstation cafe şahıs şirketi kuruluş maliyeti

 

       İnternet - playstation cafe şahıs şirketi kuruluş maliyeti, yaklaşık olarak 900 TL -1.000 TL civarındadır.  

 

    Bu maliyetin içerisinde, noter ücretleri (imza sirküleri, muhasebeci vekaleti) ve SMMM şirket kuruluşu ve defter beyan kayıt (elektronik defter ) servis ücreti (minimum) bulunmaktadır. 

 

      (ÖNEMLİ NOT;  Şahıs şirketlerinin kurulması için ticaret odası veya esnaf odasına kayıt olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu sebeple maliyete eklenmemiştir.  İnternet - playstation cafe şahıs şirketiniz için ticaret odasına kayıt olmanız gerekli olur ise, ticaret odası kayıt ücreti yaklaşık 2.500 TL , esnaf odası kayıt ücreti yaklaşık 1.800 TL civarı olacaktır. 

 

6.2 - İnternet - playstation cafe Limited Şirket LTD Kuruluş Maliyeti

 

      İnternet - playstation cafe limited şirket kuruluş işlemlerinde meydana gelen temel  giderler aşağıdaki gibidir ;

 

Noter giderleri (imza sirküleri, muhasebeci vekaleti ) 
Ticaret odası kayıt ve ilan ücreti
Sermaye harcı
Şirket kuruluşu, ticaret odası kaydı & vergi dairesi kaydı SMMM hizmet bedeli 
Şirket Kaşesi

 

   2023 yılındaki asgari gereksinimler dikkate alındığında, tek ortaklı bir İnternet - playstation cafe LİMİTED ŞİRKETİNİN KURULUŞ MALİYETİ 5.100 TL 'den başlamaktadır.  Bu maliyete, tüm kuruluş giderleri dahildir. 

 

Not ; İnternet - playstation cafe limited şirketi kurmak için, sermaye blokesi zorunluluğu yoktur. Yani limited şirket kurarken sermyenin hazır olması gerekmemektedir. 

 

 ÖNEMLİ ; İnternet - playstation cafe limited şirketinin ortak sayısı, sermayesi, müdür sayısı, ortakların uyruğu gibi kriterlere göre, maliyetler bir miktar artacaktır.

 

      İşinize özel güncel ve detaylı maliyet tablosunu ÜCRETSİZ almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

 

 

6.2 - İnternet - playstation cafe Anonim Şirket AŞ Kuruluş Maliyeti

 

      Anonim şirketler, kuruluş işlemleri ve mali süreçleri en komplike olan şirket türüdür. Kuruluşunda karşılaşılan başlıca masraflar ;

 

Noter giderleri (imza sirküleri, muhasebeci vekaleti ) 
Ticaret odası kayıt ve ilan ücreti
Sermaye harcı
Şirket kuruluşu, ticaret odası kaydı & vergi dairesi kaydı SMMM hizmet bedeli 
Şirket Kaşesi

 

  Ek olarak, şirket kuruluş sürecinde banka hesabı açılması ve sermayenin en az dörtte birinin (%25 ) bloke edilmesi zorunluluğu vardır. 

 

   2023 yılındaki minimum gereksinimler dikkate alındığında, tek ortaklı bir İnternet - playstation cafe ANONİM ŞİRKETİNİN KURULUŞ MALİYETİ 6.200 TL 'den başlamaktadır.  Bu maliyete, tüm kuruluş giderleri dahildir. 

 

ÖNEMLİ;  Bloke edilecek sermaye tutarı, şirket kuruluşundan sonra bankadan çekilebileceği için maliyete dahil edilmemiştir. İnternet - playstation cafe anonim şirketi kurmak için, şirket sermayesinin en az dörtte biri (%25) hazır olmadır.  50.000 TL sermayeli bir AŞ için bloke edilecek tutar en az 12.500 TL 'dir. 

 

 

7 - İnternet - playstation cafe şirketinin aylık giderleri nelerdir ? İnternet - playstation cafe firmasının aylık ödemeleri

 

     İnternet - playstation cafe şirketi kurulduktan sonra, şirket kapatılmadığı müddetçe, aylık ve dönemsel, vergi ödemeleri, muhasebe ücreti, yıllık defterlerin tasdik ücreti gibi masrafları olacaktır.

 

     İnternet - playstation cafe şirketinin aylık giderleri ve vergi ödemeleri, firmanın gelir-gider durumu, işçi sayısı,  faaliyet alanı, dönemsel net karı ve iş hacmi gibi kriterlere göre değişkenlik gösterecektir.  

 

Hiç faaliyeti olmayan bir İnternet - playstation cafe şirketinin, 2023 yılında aylık gider kalemleri, minimum aşağıdaki gibi olacaktır.

 

-Her ay KDV beyannamesinin damga vergisi ; 195 TL 
-Her ay SMMM - Muhasebe Servis Ücreti ; Şirketi türüne göre ve iş hacmine göre belirlenir. (Teklif isteyiniz) 
-Üç ayda bir Geçici Vergi Beyannamesinin Damga Vergisi ; 303 TL
-Üç ayda bir Muhtasar Vergi - Stopaj Vergisi ; 675 TL
-Yılda bir Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Damga Vergisi ; 380 TL
-Yılda bir muhasebe defterleri tasdik giderleri ve kırtasiye & bilişim gider katılım payı ; Şirket türüne ve tasdik edilecek defterlere göre değişir.

     

8. İnternet - playstation cafe şirketi kurabilmek için ortak bulmak şart mı ?

İnternet - playstation cafe şirketi kurmak için ortak bulma zorunluluğu yoktur.  Tek başınıza, tek ortak olarak internet - playstation cafelimited şirketi veya internet - playstation cafeanonim şirketini kurabilirsiniz.

 

9.  Yabancılar Türkiye de internet - playstation cafeşirketi kurabilir mi ? İnternet - playstation cafe şirketlerine ortak olabilir mi ?

 

     Yabancı ülke vatandaşları, Türkiye ‘de şirket kuruluşu ve ticari faaliyetler bakımında Türk Vatandaşı kişiler ile aynı haklara sahiptir.

 

     Yani, yabancı ülke vatandaşlarının, Türkiye ‘de internet - playstation cafeşirketi kurmasında yasal bir kısıtlama bulunmamaktadır.  Aynı şekilde, kurulu olan bir şirkete ortak olmasında, hisse almasında, hisse satmasında bir sınırlama yoktur.

 

        Türkiye ‘de internet - playstation cafeşirketi kurmak isteyen yabancı girişimciler, pasaportları ile kolaylıkla sermaye şirketi (limited şirket, anonim şirket) kurabilmektedir.

 

       Yabancı girişimcilerin Türkiye ‘de internet - playstation cafeşirketi kurabilmek için dikkat etmeleri gereken en önemli husus, yabancıların şirket kuruluşu konusunda tecrübeli bir mali müşavir bulmaktır.

 

 

 

10. İnternet - playstation cafe şirketi kurduktan sonra işçi çalıştırmak zorunlu mu?

 

İnternet - playstation cafe şirketinizde işçi çalıştırılması gibi bir yasal zorunluluk bulunmamaktadır. İşçi çalıştırmak, tamamen sizin ticari ihtiyaçlarınızla ilgilidir. 

 

     Diğer bir ifadeyle, ihtiyacınız yoksa, internet - playstation cafeşirketinizde işçi çalıştırmak zorunda değilsiniz. Tek ortak olarak şirketinizi kurabilir ve ticari faaliyetlerinize devam edebilirsiniz.

 

 

İnternet - playstation cafe şirketi kuruluşu notlar ;  ;

     İnternet - playstation cafe şirketinin kuruluşu hakkında bu sayfada paylaştığımız bilgiler, girişimcilere bir fikir sunması için bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır. Unutulmamalıdır ki; her gün yeni kanunlar çıkarılmakta, yasal mevzuat sürekli değişmektedir. Ek olarak, maliyetler ve masraflar enflasyon sebebiyle sürekli değişmektedir.

 

 

 

 


İnternet - playstation cafe, şirket, kuruluş, maliyet, internet - playstation cafeşirketi, kuruluş, maliyet, İnternet - playstation cafe firması kuruluş giderleri, İnternet - playstation cafe şirketi nasıl açılır, sanal adreste İnternet - playstation cafe şirketi kuruluşu, home ofis İnternet - playstation cafe firması nasıl kurulur, İnternet - playstation cafe şirketinin kuruluş giderleri nelerdir, İnternet - playstation cafe firması kuruluş maliyeti