Taşımacılık ve Lojistik Şirketi Kurmak Ve Maliyetleri
Taşımacılık ve Lojistik şirketi nasıl kurulur, Taşımacılık ve Lojistik şirket kuruluş maliyeti, Taşımacılık ve Lojistik şirket kuruluş giderleri, sanal adreste Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurulabilirmi, Taşımacılık ve Lojistik şirketi kuruluş adımları, Taşımacılık ve Lojistik şirketinin aylık giderleri nelerdir, Taşımacılık ve Lojistik firması aylık ödemeleri ne kadar, Taşımacılık ve Lojistik şirketi aylık muhasebe ücreti, home ofiste Taşımacılık ve Lojistik şirket kuruluşu, Taşımacılık ve Lojistik limited şirket kuruluş maliyeti, Taşımacılık ve Lojistik ltd, Taşımacılık ve Lojistik anonim şirket kuruluş maliyeti ne kadar ???
Taşımacılık ve Lojistik Şirketi Nasıl Kurulur - Adım Adım Taşımacılık ve Lojistik firması kurmak
1. ADIM - Taşımacılık ve Lojistik Şirket Türünün Belirlenmesi
Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurmak ve ticari faaliyetlerde bulunmak için , öncelikle şirketinizin yasal türüne karar vermelisiniz. Taşımacılık ve Lojistik faaliyetleri için bireysel şirket ve sermaye şirketlerinden birini (limited şirket , anonim şirket) tercih edebilirsiniz.
Taşımacılık ve Lojistik faaliyetlerinizin hacmi küçük ölçekli olacak ise (aylık en fazla 1.400 TL civarı kar düşünülüyorsa ) , açılış - kapanış işlemlerinin kolaylığı ve maliyetlerin nispeten düşük olması sebebiyle bireysel olarak şahıs şirketi kurabilirsiniz.
Taşımacılık ve Lojistik faaliyetleriniz orta veya büyük ölçekli olacak ise, (aylık 1.400 TL üzeri kar düşünülüyorsa) , sabit vergi oranlı olması açısından sermaye şirketlerinden birini (limited şirket veya anonim şirket) tercih etmeniz, maliyetler açısından daha avantajlı olacaktır. Ayrıca, sermaye şirketleri, şahıs şirketine göre çok daha prestijli , sağladığı ticari itibar çok daha fazladır.
2. ADIM - Taşımacılık ve Lojistik Şirket Adresinin Belirlenmesi
Taşımacılık ve Lojistik şirketinizin kuruluş işlemlerini başlatabilmek için , 2.adım olarak şirketinizin yasal kuruluş adresini belirlemelesiniz. Türkiye yasalarına göre, yasal bir adres olmadan şirket kuruluşu yapılamamaktadır. Bunun için sahip olduğunuz bir işyerini kullanabilir veya bir işyeri kiralayabilirsiniz.
Kendi evimi home ofis Olarak Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurmak için kullanabilirmiyim
Taşımacılık ve Lojistik faaliyetleriniz için fiziki bir işyerine ihtiyacınız yok ise , faaliyetlerinize uygun olması koşuluyla, kendi evinizi home ofis adres olarak kullanabilir ve Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurabilirsiniz.
Sanal Adreste Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurabilirmiyim ?
Fiziki bir işyeriniz yok ise , Taşımacılık ve Lojistik faaliyetleriniz için uygun maliyetlerle sanal ofis adresi kiralayabilir ve yasal iş adresi olarak kullanabilirsiniz . Taşımacılık ve Lojistik şirketlerinin sanal iş adresi kullanımı için yasal bir kısıtlama bulunmamaktadır.
ÖNEMLİ ; Taşımacılık ve Lojistik şirketinin kuruluş adresini belirlerken önemli hususlardan biri, iş adresinizin kira ödemeleri için fatura alınıp alınmayacağıdır. Eğer kira ödemesi için fatura alırsanız, sadece fatura bedelini ödersiniz . Eğer kiralamayı gerçek kişiden yaparsanız ve karşı taraf fatura düzenlemez ise , bu durumda kira ödemeniz STOPAJ vergisine tabi olacaktır. Bu durumda net kira ödemenizin %25 'i kadar (Brüt kiranın %20'si) aylık stopaj vergisi ödemeniz oluşur
3. ADIM - Serbest Muhasesebeci Mali Müşavirin Belirlenmesi
Taşımacılık ve Lojistik şirketinizin kuruluşu ve şirketin muhasebe süreçleri için , işinde yetkin olan, tecrübeli bir mali müşavir ile anlaşma sağlamalısınız.
Kanunlarımıza göre, şirketlerin vergi beyannamelerinin hazırlanması ve gönderilmesi için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) yetkilendirilmiştir. SMMM olmadan, aylık ve dönemsel vergi beyannameleri gönderilememektedir. Bu yönüyle bakıldığında , SMMM ile çalışmak zorunludur.
ÖNEMLİ ; Tüm şirketlerin, hiç faaliyeti olmasa bile, aylık vergi beyannamelerini göndermeleri yasal bir zorunluktur. Bir SMMM ile anlaşma sağlamayan ve aylık vergi beyannamelerini göndermeyen firmalara, maliyeden her ay yaklaşık 3.500 - 4.000 TL civarı ceza kesilmektedir.
Diğer yandan ; İşinde yetkin ve tecrübeli bir SMMM, Taşımacılık ve Lojistik şirketinizin kuruluş ve yasal prosedürlerinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Şirketinizin hızlı ve sorunsuz kurulmasını aracılık etmekle birlikte, muhasebe ve yasal işlemler konusunda size rehberlik edecek, işinizi mali risklere karşı koruyacaktır.
4. ADIM - Taşımacılık ve Lojistik Şirketi Kurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?
Taşımacılık ve Lojistik şirketi kurmak için gerekli belgeler ;
-Şirket kurucusunun/kurucuların kimlik fotokopisi
-3 adet fotoğraf
-İşyeri kira sözleşmesi
İlk etapta bu belgeleri ilettiğinizde SMMM işlemleri başlatacak ve şirketinizin kuruluşunu sağlayacaktır. Şirketin türüne ve kapsamına göre gerekli diğer ek belge ve bilgiler konusunda sizi bilgilendirecektir.
5. ADIM - Taşımacılık ve Lojistik Şirketi Kuruluş Maliyeti Ne Kadar ?
Taşımacılık ve Lojistik şirketinin kuruluş giderleri , şirketin türü , ortak sayısı , ortakların uyruğu, yabancı ortak var ise Türkçe konuşması, işyerinin kira bedeline, işçi sayısı gibi kriterlere göre belirlenmektedir. Şirket türüne maliyet bilgileri , yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir
5.1 - Taşımacılık ve Lojistik şahıs şirketi kuruluş maliyeti
Şirket türü olarak şahıs şirketinin belirlenmesi durumunda , yaklaşık 650 -700 TL 'lik bir maliyetle şahıs şirketinizi kurabilir ve ticari faaliyetlere başlayabilirsiniz.
Bu maliyetin içerisinde , noter giderleri (imza sirküleri , muhasebeci vekaleti ) ve SMMM şirket kuruluşu ve defter beyan kayıt (elektronik defter ) servis bedeli (minimum) bulunmaktadır.
Not; Şahıs şirketlerinin kurulması için ticaret odası veya esnaf odasına kayıt olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu sebeple maliyete dahil edilmemiştir. Şahıs şirketiniz için ticaret odasına kayıt olmanız gerekli olur ise, Ticaret odası kayıt ücreti yaklaşık 1.600 - 1.800 TL civarı olacaktır.
5.2 - Taşımacılık ve Lojistik Limited Şirket LTD Kuruluş Maliyeti
Taşımacılık ve Lojistik limited şirket kuruluşunda karşılaşılan başlıca giderler aşağıdaki gibidir ;
Noter giderleri (imza sirküleri, muhasebeci vekaleti )
Ticaret odası kayıt ve ilan ücreti
Sermaye harcı
Şirket kuruluşu, ticaret odası kaydı & vergi dairesi kaydı SMMM hizmet bedeli
Şirket Kaşesi
2021 yılındaki minimum gereksinimler dikkate alındığında, tek ortaklı bir Taşımacılık ve Lojistik LİMİTED ŞİRKETİNİN KURULUŞ MALİYETİ 2.300 TL 'den başlamaktadır. Bu maliyete , tüm kuruluş giderleri dahildir.
Not ; Taşımacılık ve Lojistik limited şirketi kurmak için , sermaye blokesi kaldırılmıştır. Yani limited şirket kurarken sermyenin hazır olması gerekmemektedir.
ÖNEMLİ ; Taşımacılık ve Lojistik limited şirketinin ortak sayısı, sermayesi, müdür sayısı, ortakların uyruğu gibi kriterlere göre, maliyetler bir miktar artacaktır.
İşinize özel güncel ve detaylı maliyet tablosunu ÜCRETSİZ almak için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Mali süreçlerin tamamı elektronik ortamda yapıldığı için Türkiye'nin her yerinde ki girişimcilere hizmet verebilmekteyiz.
5.2 - Taşımacılık ve Lojistik Anonim Şirket AŞ Kuruluş Maliyeti
Anonim şirketler, kuruluş ve mali süreçleri en komplike olan şirket türüdür. Kuruluşunda karşılaşılan başlıca giderler , limited şirket kuruluşundaki giderler gibidir. Ek olarak, şirket kuruluş sürecinde banka hesabı açılması ve sermayenin en az dörte birinin (%25 ) bloke edilmesi zorunluğu vardır.
2021 yılındaki minimum gereksinimler dikkate alındığında, tek ortaklı bir Taşımacılık ve Lojistik ANONİM ŞİRKETİNİN KURULUŞ MALİYETİ 2.600 TL 'den başlamaktadır. Bu maliyete , tüm kuruluş giderleri dahildir.
ÖNEMLİ; Bloke edilecek sermaye tutarı, şirket kuruluşundan sonra bankadan çekilebileceği için maliyete dahil edilmemiştir. Taşımacılık ve Lojistik anonim şirketi kurmak için, şirket sermayesinin en az dörtte biri (%25) hazır olmadır. 50.000 TL sermayeli bir AŞ için bloke edilecek tutar en az 12.500 TL 'dir.
ÖNEMLİ ; Taşımacılık ve Lojistik anonim şirketinin ortak sayısı, sermayesi, müdür sayısı, ortakların uyruğu gibi kriterlere göre, maliyetler bir miktar artacaktır.
6 - Taşımacılık ve Lojistik şirketinin aylık giderleri nelerdir ? Taşımacılık ve Lojistik firmasının aylık ödemeleri
Taşımacılık ve Lojistik şirketinizin kuruluş işlemleri tamamlandıktan sonra, şirketiniz devam ettiği sürece aylık ve dönemsel , vergi ödemeleri , muhasebe ücreti , yıllık defterlerin tasdik ücreti, işçilerin aylık sigorta prim ödemeleri gibi gidelleriniz olacaktır.
Aylık giderler ve vergi ödemeleri , şirketinizin gelir-gider durumu, işçi sayısı, faaliyet alanı, dönemsel net karı ve iş hacmi gibi kriterlere göre değişkenlik gösterecektir. Hiç faaliyeti olmayan bir Taşımacılık ve Lojistik şirketinin , 2021 yılında aylık gider kalemleri , minimum aşağıdaki gibi olacaktır.
-Her ay KDV beyannamesinin damga vergisi ; 64,10 TL
-Her ay SMMM - Muhasebe Servis Ücreti ; Şirketi türüne göre ve iş hacmine göre belirlenir. ( Şahıs şirketi için minimum 300 TL)
-Üç ayda bir Geçici Vergi Beyannamesinin Damga Vergisi ; 99,00 TL
-Üç ayda bir Muhtasar Vergi - Stopaj Vergisi ; 350 TL
-Yılda bir Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Damga Vergisi ; 144 TL
-Yılda bir muhasebe defterleri tasdik giderleri ve muhasebe gider katılım payı ; Şirket türüne ve tasdik edilecek defterlere göre değişir.
Taşımacılık ve Lojistik, Taşımacılık ve Lojistik şirketi, kuruluş, maliyet, Taşımacılık ve Lojistik firması kuruluş giderleri , Taşımacılık ve Lojistik şirketi nasıl açılır, sanal adreste Taşımacılık ve Lojistik şirketi kuruluşu, home ofis Taşımacılık ve Lojistik firması nasıl kurulur, Taşımacılık ve Lojistik şirketinin kuruluş giderleri nelerdir , Taşımacılık ve Lojistik firması kuruluş maliyeti